Главная  »  Список статей  »  За яким принципом працює система Прозорро?

За яким принципом працює система Прозорро?

Ще у 2016 році в Україні офіційно запрацювала система державних публічних закупівель, яка називається Прозорро. Вона гарантує надійність, високу якість, цільове використання всіх коштів. Саме завдяки цьому майданчику можна забути про різноманітні махінації з коштами, які раніше дуже часто проводилися під виглядом державних тендерів. Завдяки новій реформі відтепер всі закупівлі чесні, відкриті та доступні для абсолютно кожного. Саме за таким принципом і працює система Прозорро. 

Електронний майданчик відповідає новому закону України «Про публічні закупівлі». Офіційно його затвердили ще у 2015 році, проте сама система запрацювала вже у 2016. Одним з головних етапів впровадження було зробити так, щоб різні підзаконні акти регулювали діяльність. Електронна система зберігає данні кожного з користувачів та гарантує абсолютно безпеку. Замовники та виконавці можуть не турбуватися щодо того, що їх інформацію отримають треті особи, які ніяк не долучаються до державної закупівлі.

Як працювати на Прозорро?

Спочатку необхідно пройти етап реєстрації. Для цього обирається офіційний майданчик, який можна під’єднати до системи державних закупівель Прозорро. На самому сайті створити обліковий запис неможливо. Багато хто обирає такий ресурс як https://www.ueex.com.ua/eng/ueex/sections-council/representatives-natural-gas/. Він відрізняється надійністю, високою якістю та є рекомендованим самою системою. Під час пошуків майданчика дуже важливо не натрапити на шахраїв. Якщо під час реєстрації запитують дані про картку, код, пароль та іншу інформацію, то рекомендується якомога скоріше залишати сторінку. Подібна інформація для державних закупівель не потрібна.

Коли замовник або виконавець буде розміщувати оголошення, то він просто заповнить загальні дані про себе в спеціальній формі. Рекомендується заздалегідь почитати, як проводяться тендери в системі Прозорро, щоб потім даремно не турбувати технічну підтримку.

Наприклад, багато хто впевнений у тому, що якщо навіть одна людина подала заявку на участь, то все. Вона стала переможцем через відсутність конкурентів. Працює на Прозорро це не таким чином. Спочатку необхідно, щоб хоча б дві людини зацікавилися, а вже потім можна проводити тендер. 

Як правило, система державних закупівель у якості переможця обирає того, хто назве найменшу ціну за свої послуги. Якщо чомусь кандидат не влаштовує замовника, то можна провести спеціальний діалог у два етапи та поспілкуватися з іншими кандидатами. Так вдасться зрозуміти, хто готовий підписати офіційну угоду та співпрацювати. 

Знайти на Прозорро можна як постачальника товарів, так і виконавця послуг, постійного робітника. Головне, щоб умови підходили під правила державної закупівлі. Використовувати кошти на інші потреби не можна. Вони направляються виключно на реалізацію конкретного проєкту. Якщо система помітить злочинні дії, то просто заблокує виконавця, й він не зможе більше співпрацювати на сайті.

Нажмите на миниатюру, чтобы посмотреть увеличенное изображение ...